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Question  3: Should SOP and OMGE aggregated information be reported in the 
AEF?  If so, what information?

• YES – SOP and OMGE aggregated information needs to be reported
• This will help identify and thank Parties and “stakeholders” / cooperative 

approaches that have responded to the strong encouragement to contribute 
resources for SOP and OMGE 

• Also this information needs to be reported in BTRs, and countries are to be 
supported in reporting – so pre-filling is helpful and needed, drawing on other tables.

• Information needs to be aggregated across 6.4 and 6.2
• And so split, showing SOP and OMGE from 6.4, and then SOP and OMGE from 6.2
• AEF to capture 

• Which cooperative approaches have contributed (6.4, plus others), using the common 
nomenclature

• What quantity of cancellations toward OMGE during the year
• What quantity of ITMOs setn to the AF for the share of proceeds during the year
• Because both units and monetary contributions can be made for SOP, table to indicate these. 



Decision 3/CMA.3, paras 8 and 9 require this 
data


